joi, 10 noiembrie 2011

Rulou de spanac si branza de oaie


Aici gasesti cam tot ce-ti trece prin minte. In zona conservelor mai ales, ai de la muguri de soaia, linte, varza murata pana la telina gata rasa, spanac si un amestec gata pentru faimosul ratatouille.
M-am blindat ca inainte de razboi cu o multime de feluri de conserve, ceva ceva inspiratie oi avea cand ajung acasa. Idea mi-a venit dupa ce am fost in romania intr-o scurta vizita si am mancat la parintii sotului o rulada cu branza si spanac de tot dragu.
Asa ca am scos de la congelator branza de oaie pe care o tin de juma de an ca tot nu am cu ce sa o mancam de sarata ce-i si m-am pornit.

Ne trebuie:

- o foaie de tarta sau aluat frantuzesc
- spanac  - in conserva sau congelat cam 300 g
- branza de oaie cam 400 g
- crema de branza de capra  (aici sunt borcanase de 150 g, am pus cam jumate - am vazut si la noi la Mega)
- un ou
- piper prospat macinat

Cum facem:

Scoatem de la frigider foaia de tarta, o lasam sa ajunga la temperatura camerei si o intindem cu sucitoru cat sa se subtieze un pic.
Branza de oaie o pisam bine cu o furculita sau la robot daca e prea veche/tare , ii adaugam crema de branza de capra sa o mai indulceasca, si la sfarsit oul. Nu va faceti griji daca e prea moale, n-o sa fie nici o problema in cuptor.
Dezghetam spanacul (eu il pun direct in tigaie asa congelat) sau desfacem conserva de spanac, scurgem daca e prea apos, si intindem peste foaia de tarta in mod uniform sa acopere toata suprafata.
Adaugam amestecul de branza si intindem, la fel, uniform. Macinam peste un pic de piper proaspat si cam asta e tot.
Incingem cuptorul la 190° C.
Rulam foaia de tarta si o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor cam 30-35 de minute, pana devine auriu.
E un aperitiv sau o garnitura la o friptura de pui de exemplu, arata foarte bine si taiat felii si servit la o masa mai cu pretentii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu