joi, 17 noiembrie 2011

Rata cu sos de portocale si orez basmati



Nu este pe toate drumurile in ro, insa aici se gaseste cam in orice supermarchet alaturi de tot soiul de carne rosie. Desi nu prea eram obisnuita cu gustul de rata inainte, am gustat de cateva ori in oras si am zis sa incerc si acasa.
Pentru 2 persoane e suficient un piept de rata mai marisor un pic, cam de 400 de g. Il puteti taia in felii, asa se face mai repede, dar la fel de bine iese si lasat intreg -  trebuie prajit mai bine pe partea cu grasime si piele.

Ne trebuie:

- un piept de rata cam de 400 g
- sucul de la o portocala
- sucul de 1/2 lamaie
- sos soia
- otet balsamic
- ulei masline
- orez basmati
- cateva ciuperci champignon

Cum facem:

Curatam pieptul de rata, il spalam si il taiem felii cam de 2 cm grosime. Incingem cateva linguri de ulei de masline intr-o tigaie teflonata si frigem bucatile de rata 3 minute pe fiecare parte. Carnea o sa fie inca moale la interior si bine facuta la exterior.







Preparam un sos din sucul de la jumatate de lamaie, o portocala intreaga, 2 linguri de sos de soia, o lingura de ulei de masline, o lingura de otet balsamic si piper proaspat macinat.

Scoatem rata intr-o tava noua, adaugam sosul de mai sus peste si dam la cuptor la foc mediu (cam 170°) pentru 10 minute.
Fierbem orezul dupa instructiunile de pe pachet.
Curatam si spalam cateva ciuperci , le taiem felii subtiri si le calim la foc incins cateva minute pana se inmoaie.

Amestecam cu orezul si servim alaturi de rata calda scoasa din cuptor si un vin rosu sec si usor fructat ;)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu