joi, 10 noiembrie 2011

Far Breton



O denumire ciudata, recunosc, dar asa se cheama. E de fapt un fel de budinca, traditional bretona, o reteta pe cat de veche pe atat de usoara. Puteti sa o lasati simpla, e la fel de buna, insa pentru un plus de savoare adaugati ceva fructe, prunele sunt traditionale - eu nu am avut in casa din ce sa aleg asa ca am pus mere taiate felii subtiri.



Ne trebuie:
- 200 g  faina
- 170 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- un praf de sare
- 4 oua
- 500 ml lapte
- 2-3 mere

Cum facem:

Mai intai ungem cu unt o tava mai inalta, si pornim cuptorul la 200°C.
Decojim merele, le scoatem cotorul si le taiem pe lung in felii subtiri de max 1/2cm.
Le asezam pe fundul tavii unse - nu trebuie sa va chinuiti prea mult ca n-or sa ramana pe fund.
Batem bine ouale cu faina si cele doua tipuri de zahar pana avem o crema omogena. Diluam cu laptele nu prea rece, eventual il incalzim cat sa fie un pic calai.
Turnam amestecul peste mere, o sa observati ca se ridica la suprafata, insa nu-i bai, o sa arate foare bine la sfarsit.
Dam tava la cuptor cam pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste usor si budinca se desprinde de peretii formei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu